1997-től, cégünk alapításától foglalkozunk világítástechnikával, és jelenleg ledes lámpatest gyártók vagyunk.

Világítási munkáink nagyrésze múzeumi kiállítások és galériák kiállított tárgyainak megvilágítása, templomok belső és díszkivilágítása, valamint üzlethelyiségek, kávézók belső egyedi világításterveinek megvalósítása volt. Megemlítenénk néhányat ezek közül: a konstancai Tengerészeti Múzeum, a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum, a Putnai és Moldoviai Kolostor, a marosvásárhelyi Szent Család Római Katolikus Templom, a Nagyvárad-olaszi Református Templom, a nagyváradi Városháza, a bukaresti Nemzeti Könyvtár, valamint az iStyle-üzlet, amely Kelet-Európa legnagyobb Apple üzlete.

Alkotásainkat 2009-ben a CNRI (Román Nemzeti Világítástechnikai Bizottság) kitüntetéssel jutalmazta. 2010-ben megnyitottuk Light-room-unkat, ahol világítástechnikai újításokat, lámpatesteket tesztelünk, valamint rendszeresen szervezünk kiállításokat, amelyek „megfelelő fényéről” mi gondoskodunk.

A felhalmozott tapasztalat és tudás birtokában, valamint a piaci követelmények ismeretében 2010-ben eldöntöttük, hogy megtervezzük és gyártani kezdjük saját termékeinket, amelyek a XXI század technológiájának megfelelően LED-es világítótestek lesznek. Meghatároztuk célközönségünket is: sínrendszerbe csatlakoztatható világítótestet gyártunk elsősorban múzeumok, galériák, templomok, és műemlék épületek, valamint üzletek, szabadidőközpontok beltéri világítására.

... a korábbi, idejétmúlt, semmilyen szempontból nem megfelelő neoncsöves megoldást lecserélve – a Proenerg világítástechnikai szakemberei és termékei révén sikerült szó szerint új, megfelelőbb, differenciáltan alkalmazható fénybe „öltöztetni” a Gábor Áron termet, fontos többletet nyújtva az ott zajló tevékenységeknek. Szonda Szabolcs igazgató, Bod Péter Megyei Könyvtár, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye
... a Putna Kolostor és a nagyváradi Proenerg vállalat közötti jelenlegi együttműködés kölcsönös bizalomra épül, és elmondhatjuk, hogy a vállalat által ajánlott műszaki megoldások mindig optimálisak a minőség és a költség szempontjából. Melchisedec Velnic, arhimandrita (szerzetes atya) a Putna Kolostor zárdafőnöke